Polohovací pomůcky pro snadné polohování pacienta

PS_članek_polohovací pomůcky4

Polohovací pomůcky jsou nezbytným vybavením pro správné polohování pacientů v různých zdravotnických zařízeních, jako jsou nemocnice, domovy pro seniory, stacionáře, LDN, pečovatelské domy a rehabilitační centra. Tyto pomůcky mají klíčový význam při poskytování péče a při zajištění pohodlí, bezpečnosti a efektivity pro pacienty i poskytovatele péče. V tomto článku se budeme zabývat polohovacími pomůckami, jako jsou polohovací klíny, válce a polštáře, které nejenže usnadňují polohování pacientů, ale také slouží jako prostředek pro rehabilitaci a prevenci vzniku dekubitů.

  1. Polohovací klín: Klíny na polohování v různých tvarech a velikostech jsou neodmyslitelnou součástí rehabilitací a prací s imobilními pacienty. Podepření horních a dolních končetin pěnovým masážním klínem, například při masáži, je pohodlné a zejména podporuje uvolnění nahromaděného napětí, pozitivně ovlivňuje svaly, vazy, šlachy a klouby dolních končetin a zad.

  2. Polohovací válce: Polohovací válec je určen pro imobilní pacienty ležících na lůžku. Slouží jako podložka na různé části těla (hlavu, krk, kotníky nebo kolena) aby se zabránilo vzniku proleženin u ležícího pacienta. Válec je vhodný na rehabilitaci, ale i pro pacienty s těžkým a vícenásobným postižením.

  3. Polohovací polštář: Polštář má univerzální použití pro podložení jakékoliv části těla při polohování pro zajištění prevence vzniku dekubitů.

Polohovací pomůcky, jako jsou polohovací klíny, válce a polštáře jsou nepostradatelným vybavením pro poskytování správné péče a zajištění pohodlí a bezpečnosti pacientů. Tyto pomůcky se využívají ve zdravotnických zařízeních i při domácí péči a pomáhají minimalizovat riziko vzniku dekubitů, podporují rehabilitaci a zlepšují kvalitu života pacientů. Je důležité, aby byly tyto pomůcky správně používány a udržovány ve vhodném stavu, aby poskytovaly maximální přínos a pohodlí pro pacienty.

2705_curera-stodkil.png Snímek obrazovky 2023-05-25 v 13.01.48Snímek obrazovky 2023-05-25 v 13.01.25

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX