Novinky a rady

Pravidelně vám přinášíme nejnovější informace o produktech z našeho sortimentu. 


 

Evakuační křesla

PS_članek_Evakuační křesla4

Evakuační křesla slouží k bezpečné a nenáročné přepravě osob s omezenou pohybovou schopností. Jedná se o praktické vybavení nemocničních či ošetřovatelských provozů. K čemu slouží, pro koho jsou vhodná a jak fungují? Na tyto otázky odpovíme v následujících odstavcích.

K čemu slouží evakuační křesla?

Jak již název napovídá, evakuační křesla slouží k evakuaci osob. A to zejména těch, které mají pohybové nebo jiné zdravotní omezení. Křesla jsou určena k přepravě osob v sedě. Díky speciální úpravě jsou vhodná na přemisťování nejen na rovném povrchu, ale také na schodech. I proto občas můžete narazit na označení schodolez.

Pro koho jsou vhodná evakuační křesla?

Obecně lze říct, že evakuační křesla jsou primárně určena pro osoby se sníženou pohyblivostí. Škála jejich využití ale může být pestrá. V případě potřeby lze pomocí těchto křesel přemisťovat osoby s tělesným postižením, pacienty se zraněním pohybového aparátu, seniory, dlouhodobě ležící pacienty, osoby se zrakovým či mentálním postižením a tak dále. Křesla pomáhají personálu, záchranářům či hasičům přemístit osoby či pacienty, kteří by mohli mít problém s bezstarostným dosažením požadovaného cíle.

Jak fungují evakuační křesla?

Evakuační křesla od firmy Ensafe byla vyvinuta ve spolupráci s hasiči a záchranáři. Proto je jejich použití nejen snadné, ale hlavně efektivní.

Velká váha je kladena na bezpečnost přepravovaných osob. Křeslo je výškově nastavitelné a má opěrku hlavy, která je vybavena bezpečnostním pásem. Ty poté najdete také u zádové opěrky, aby byl pacient během transportu správně fixovaný a minimalizovalo se riziko problému.

Křesla jsou vybavena kolečky, která slouží k rychlému převozu. Jsou vhodná nejen na rovné povrchy, ale díky speciální úpravě dokážou křesla zdolávat také schody, což je neocenitelná vlastnost ve výškových budovách či při případných problémech s výtahy. Evakuační křeslo EVEREST je opatřeno výsuvnými rukojeťmi a lze snadno proměnit v nosítka. Tuto vlastnost využijete především na místech, kde není možné s vozíkem projet.

Everest1Falcon1Robin1

Které křeslo vybrat?

Tím se dostáváme k zásadní otázce: Které křeslo vybrat? V naší nabídce aktuálně najdete tři různá evakuační křesla od firmy EnSafe. Evakuační křeslo ROBIN má lehkou, ale přesto pevnou konstrukci. Opěrka hlavy je vybavena bezpečnostním pásem, stejně tak jako opěrka zádová. K tomuto křeslu lze také přikoupit područky nebo opěrky na nohy. Křeslo je skládací, což oceníte především při skladování.

Křeslo FALCON je vylepšenou verzí. Zádová opěrka je vybavena dvěma pásy, které zajišťují ještě větší bezpečnost. Křeslo má čtyři držadla a lze snadno proměnit v nosítka. Má výsuvnou teleskopickou rukojeť a po schodech se pohybuje v praktických lyžinách. Opěrka nohou je vybavena schodišťovým zámkem, který zabraňuje příliš rychlému klesání.

Evakuační křeslo EVEREST má velmi podobné vlastnosti, jako varianta Falcon. Zásadním rozdílem je ale pohyb po schodech. Křeslo Everest se na schodech pohybuje po pásu, který je opatřen motorem. Motor je vybaven tzv. spojkou, která umožňuje používání křesla i v případě vyjmutí či vybití baterie. I tato varianta obsahuje rukojeti a lze ji využít jako nosítko.

Evakuační křesla jsou praktickým vybavením, které zvyšuje bezpečnost imobilních pacientů nebo seniorů. Jedná se o velmi kvalitní výrobky, které vznikaly ve spolupráci s profesionály ze řad hasičů a záchranářů.

Polohovací pomůcky pro snadné polohování pacienta

PS_članek_polohovací pomůcky4

Polohovací pomůcky jsou nezbytným vybavením pro správné polohování pacientů v různých zdravotnických zařízeních, jako jsou nemocnice, domovy pro seniory, stacionáře, LDN, pečovatelské domy a rehabilitační centra. Tyto pomůcky mají klíčový význam při poskytování péče a při zajištění pohodlí, bezpečnosti a efektivity pro pacienty i poskytovatele péče. V tomto článku se budeme zabývat polohovacími pomůckami, jako jsou polohovací klíny, válce a polštáře, které nejenže usnadňují polohování pacientů, ale také slouží jako prostředek pro rehabilitaci a prevenci vzniku dekubitů.

  1. Polohovací klín: Klíny na polohování v různých tvarech a velikostech jsou neodmyslitelnou součástí rehabilitací a prací s imobilními pacienty. Podepření horních a dolních končetin pěnovým masážním klínem, například při masáži, je pohodlné a zejména podporuje uvolnění nahromaděného napětí, pozitivně ovlivňuje svaly, vazy, šlachy a klouby dolních končetin a zad.

  2. Polohovací válce: Polohovací válec je určen pro imobilní pacienty ležících na lůžku. Slouží jako podložka na různé části těla (hlavu, krk, kotníky nebo kolena) aby se zabránilo vzniku proleženin u ležícího pacienta. Válec je vhodný na rehabilitaci, ale i pro pacienty s těžkým a vícenásobným postižením.

  3. Polohovací polštář: Polštář má univerzální použití pro podložení jakékoliv části těla při polohování pro zajištění prevence vzniku dekubitů.

Polohovací pomůcky, jako jsou polohovací klíny, válce a polštáře jsou nepostradatelným vybavením pro poskytování správné péče a zajištění pohodlí a bezpečnosti pacientů. Tyto pomůcky se využívají ve zdravotnických zařízeních i při domácí péči a pomáhají minimalizovat riziko vzniku dekubitů, podporují rehabilitaci a zlepšují kvalitu života pacientů. Je důležité, aby byly tyto pomůcky správně používány a udržovány ve vhodném stavu, aby poskytovaly maximální přínos a pohodlí pro pacienty.

2705_curera-stodkil.png Snímek obrazovky 2023-05-25 v 13.01.48Snímek obrazovky 2023-05-25 v 13.01.25

5 kroků k bezpečnější koupelně

PS_članek_5 kroků k bezpečnější koupelně4

Ve staří se koupelna může stát zdrojem nepohodlí a potíží. Uvědomění, že domácí prostředí není ideální, často nestačí a je třeba podniknout kroky k reorganizaci. Umět samostatně a bezpečně zvládat osobní hygienu je pro seniory a osoby se sníženou pohyblivostí nesmírně důležité.  

Je zapotřebí zkontrolovat celý prostor, eliminovat zbytečné a nebezpečné překážky, které mohou komplikovat pohyb. Následně přidat do koupelny pomůcky, které podpoří a zajistí bezpečnější prostor pro naše blízké. 

1. Méně je více 

Odstraňte vše, co je v prostoru koupelny zbytečné a mohlo by pro vaše blízké představovat nebezpečí. Může to být například koberec či kluzká předložka, o které by mohl někdo zakopnout nebo škobrtnout. Dále nábytek omezující přístup do sanitárního zařízení a ozdoby a předměty, které se nevyužívají a jen zabírají prostor.  

2. Prozkoumejte cesty 

Jakmile vše nepotřebné odstraníte a prostor pečlivě zkontrolujete, tak je důležité sledovat, jak se vaši blízcí samostatně po koupelně pohybují. Zvláště si všímejte kluzkých povrchů a pohybů při vstupu a výstupy z vany nebo sprchového koutu.  

Simulace jejich pohybů a zohlednění jejich fyzického i duševního stavu je způsobem, jak zjistit, kde je zapotřebí zásahu v podobě opěrných rukojetí, židlí, podsedáků a přesunovacích prostředků.  

3. Ergonomie a bezpečí 

Nyní je načase rozhodnout, jaké pomůcky vaši blízcí vyžadují. Ergonomie a bezpečnost by měly být stěžejními faktory při vašem rozhodování. Bezpečnostní pomůcka, která splňuje přesné bezpečností standardy, zaručuje maximální spolehlivost a ergonomický prvek zase napomáhá uživateli, jelikož konstrukce snižuje námahu v každé fázi používání. 

4. Světlo a barvy 

Je důležité posoudit, zda jsou světelné zdroje (okna, světla) dobře rozmístěny v různých oblastech použití koupelny. Barvy mohou pomoci snadno identifikovat různé části koupelny.  Rozdílná barva podlahy a stěn nebo použití záchodového prkénka a sedacích prvků v odlišných barvách je důležité, zvláště pokud naši blízcí mají poruchy zraku nebo Alzheimera.   

5. Něžnost a trpělivost 

Pro starší lidi nebo ty, kteří tráví mnoho času doma, je zavádění změn do domácího prostředí menší revolucí. Role pečovatele je zde obzvláště delikátní. Je zapotřebí pečlivě vysvětlit důvody pro zavedení všech změn a vybrat takové prvky, barvy světla, atd., které odpovídají jejich osobnímu vkusu. Pokud je to v dané situaci možné. Je důležité blízkým připomínat potěšení z péče o sebe, z toho, že koupelnu nevidíme jen jako každodenní potřebu, ale jako příjemný a bezpečný prostor, ve kterém se můžeme hýčkat.  

Zvedací zařízení pro imobilní pacienty

PS_članek_Zvedací zařízení pro imobilní pacienty4

 

Péče o těžce hendikepované osoby s sebou nese i fyzickou námahu, kterou musí pečovatelé vynaložit při přenášení pacienta z lůžka na vozík nebo do koupelny. Při provádění těchto náročných úkonů je třeba dbát na bezpečnost a ohleduplnost, aby se pacientovi se sníženou mobilitou neublížilo. Pro usnadnění přesunu pacientů a eliminování zdravotních rizik jsou k dispozici elektrická nebo hydraulická zvedací zařízení pro imobilní pacienty.

Při výběrů vhodného zvedacího zařízení je třeba dbát na maximální nosnost a funkcionalitu zařízení. Silné zvedací pohony elektrických zvedáků zajistí jednoduchou manipulaci imobilní osoby s nadváhou. Ke zvedákům se vyrábí široké spektrum příslušenství v podobě závěsů a vaků, které se připevní na zvedací zařízení. Základní příslušenství bývá v ceně zvedacího zařízení.

Nejvýkonnější a zároveň nejdražší zvedáky mají i bezpečnostní opatření, jako tlačítko nouzového zastavení nebo ochranu před zachycením, skřípnutím pacienta při spuštění zvedáku. Cena elektrických zvedáků se odvíjí od množství funkcí, maximální nosnosti, po potřeby pacienta až po zhotovený materiál. Cena elektrických zvedáků se pohybuje od 30 000 do 260 000 Kč.

Pro usnadnění hygieny pacienta je vhodný sprchový zvedák, který je určen k přesunu pacienta a následnému mytí ve vaně v poloze v sedě. Oproti ostatním zvedákům je tento typ určen pouze pro přesun a následnou hygienu pacienta. Zvedací zařízení je voděodolné a potahy jsou vyrobeny z lisovaného polyuretanu, který zajištuje pohodlí, odolnost a snadné čištění. Cena transportního sprchovacího zvedáku je cca 150 000 Kč.

Pro ještě větší komfort u zcela imobilních osob jsou k dispozici speciální toaletní vaky. Voděodolné vaky mají popruhy zakončené různými polohovacími oky pro zajištění symetrie při zvedání. V oblasti podpaží jsou vaky vyztuženy a změkčeny pro větší pohodlí. Při koupi je třeba vhodně zvolit velikost vaku od S po XL, s volbou pomůže přehledná tabulka velikostí. Toaletní vak bez opory hlavy vyjde na necelých 6 000 Kč, s oporou hlavy o 1 000 Kč víc.

Inkontinenční podložky pro klidný spánek

PS_V članku_Inkontinenční podložky4

Inkontinenční neboli absorpční podložky zabraňují protečení moči a dalších tekutin skrz podložku na matraci. Svrchní savá vrstva absorbuje moč, zatímco spodní nepropustná vrstva zabraňuje prosáknutí do ložního prádla a matrace. Protiskluzná spodní folie zajišťuje stálou pozici podložky na požadovaném místě. Podložky lze je použít i při potížích s únikem stolice. K dostání jsou v různých rozměrech podle velikosti matrace.

Pratelná inkontinenční podložka dokáže pojmout až 2 000 ml tekutiny. Je určená pro ochranu lůžka, ale lze ji použít i pro ochranu židlí a nábytku. Podložky jsou vyrobeny z velmi odolného materiálu, který umožnuje mnoho pracích cyklů při teplotě 95 °C a lze je sušit v bubnové sušičce.

Kromě pratelné inkontinenční podložky existují kombinované polohovací podložky se záložkami, které složí ke snadnému polohování pacienta a zároveň chrání lůžko před protečením moči. Kombinované podložky mají popruhy pro snadnou manipulaci a jsou provedeny z velmi měkkého a příjemného materiálu. Stejně jako klasické inkontinenční podložky jsou vyrobeny tak, aby zvládly mnoho pracích cyklů při vysokých teplotách.

Cena inkontinenčních podložek pro lůžka začíná na 300 Kč. Cena se odvíjí od rozměru. Kombinované polohovací podložky jsou v průměru o 100 až 120 Kč dražší.

Vyjma inkontinenčních podložek pro lidi se pro stejné účely vyrábí i podložky pro domácí mazlíčky. Absorpční pratelná podložka pro psy dokáže vstřebat nežádoucí tekutiny a uzavře je i s pachy do sebe. Podložky jsou vyrobeny z obdobných materiálů jako ty určené pro lidi a proto mají podobnou savost i pratelnost na vysoké teploty.

UV-C dezinfekce - světlo pro zdraví

UV-C dezinfekce

 

UV záření

UV záření je neviditelné elektromagnetické záření s vlnovou délku kratší než má viditelné světlo. Přirozeným zdrojem UV záření je Slunce. Pokud by veškeré sluneční UV záření pronikalo až na zemský povrch, mělo by to pro život na Zemi fatální důsledky. UV záření je pohlcováno při průchodu plynnými obaly Země. Většina je zachycena již v ionosféře a další část poté v nižších vrstvách atmosféry, z nichž se na záchytu nejvíce podílí stratosféra díky vysokému obsahu ozónu.

Rozdělení UV záření:

UV záření

 

Germicidní svítidla s UV-C zářením

Germicidní svítidla jsou speciální typy svítidel, které vytváří ultrafialové záření ve spektru UV-C. Toto krátkovlnné záření narušuje buněčnou strukturu DNA baktérií, virů, plísní a menších škůdců a tím zamezuje jejich množení. Germicidní svítidla se používají k dezinfekci pracovních ploch, stolů, nářadí, klecí, kójí apod. Dezinfekce UVC zajišťuje sterilní čistotu, je založena na čistě fyzikálním procesu, bez chemikálií, toxických látek nebo rizika vzniku rezistence.

Pomocí UV-C světla lze dezinfikovat povrchy. Pokud však chcete dezinfikovat konkrétní místnost, musíte záření vystavit všechny povrchy v místnost, jinak hrozí, že zastíněné a schované povrchy zůstanou kontaminované. 

UV-C záření nachází uplatnění i při čištění a dezinfekci pitné vody. Likviduje viry, bakterie a mikroby. Chemické složení vody se zářením nemění. Ostatní technologie pro dezinfekci vody, zejména na bázi chloru a ozónu, mění kvalitu vody a jejich zbytkové množství může ohrozit zdraví. 

UV-C záření lze využít k dezinfekci vzduchu v místnosti za nepřítomnosti lidí, např. v nočních hodinách nebo uzavřených prostorech. 

 

Znáte výhody UV-C záření?

Dezinfekce pomocí UV-C záření je účinnou, roky prověřenou a k životnímu prostředí šetrnou alternativou k chemické dezinfekci. Použití UV-C je jednoduché. Při odchodu ze zaměstnání germicidní zářič zapnete. Ráno máte jistotu, že dýcháte vzduch bez virů a bakterií. Pomocí UV-C zářičů lze dezinfikovat mnoho typů prostor – zasedací místnosti, kosmetické salony, vnitřní prostory škol, fitness centra nebo plavecké bazény. Dopřejte svým zaměstnancům pocit bezpečí.

 

Délka ozáření

Mikroorganismy s jednoduchou strukturou mají vysokou citlivost na UVC světlo, což znamená, že je lze snadno deaktivovat při nízké dávce. K eliminaci plísní je zapotřebí výrazně vyšších hladin energie. Účinnost UVC pro deaktivaci mikroorganismů proto vždy přímo souvisí s aplikovanou dávkou. Základním faktorem je tedy čas a síla záření na jednotku plochy. Dávka záření se tedy udává v jednotce µWs/cm2 nebo také v Js/m2. Vysoká intenzita během krátké doby nebo nízká intenzita po dlouhou dobu jsou prakticky zaměnitelné a mají téměř stejné dezinfekční účinky. U germicidních svítidel využívajících trubic například OSRAM 36 W je definována síla záření > 0,35 W/m2 (ve vzdálenosti 2 m), což je 35 μW/cm2. Svítidlo s jednou 36 W trubicí pokryje plochu do velikosti 20 m2.

Všeobecná pravidla pro výpočet:
- 0,2–0,5 W UV-C/m2 podlahové plochy v běžném prostředí
- Konec životnosti zářiče (EOL): výkon na 80% původní hodnoty
- Při vlhkosti nad 50 % je třeba zvýšit UV-C výkon o 25 %
- Doporučená délka expozice: 20–30 minut

Vzoreček:

vzoreček

 

Upozornění!

Klasifikace UV-C zářičů je v souladu s normou IEC/EN 62471 o fotobiologické bezpečnosti. Záření produkované UV-C zářiči může potenciálně ohrozit zdraví. Vystavení se UV-C záření může mít za následek poškození zraku a kůže. Rizikovost expozice závisí na řadě faktorů, především pak na intenzitě záření a délce expozice. I krátká expozice může mít za následek zánět spojivek či podráždění kůže. Vždy je třeba dbát na to, aby UV-C záření nebyly přímo vystaveny oči ani kůže. Pokud místnost neposkytuje dostatečnou ochranu, je třeba mít na sobě ochranné pomůcky. Germicidní svítidla lze využít k dezinfekci místností, v nichž je uchováváno jídlo. V takovém případě je ale nezbytné postupovat v souladu s potravinovou legislativou, která pojednává o germicidních zářičích. UV-C zářiče nejsou vhodná a nesmí se používat k osvětlení prostor.

Pomůcky pro bariatrické pacienty

PS_baner_článek_bariatrické pomucky_V článku

Máte ve své blízkosti člověka s nadváhou a omezenou pohyblivostí? Na základě častého zájmu o kompenzační pomůcky s vyšší nosností jsme se rozhodli uvést následující produkty.

Mezi produkty na našem e-shopu patří antidekubitní matrace a podsedáky, toaletní a vážící křesla, sprchovací lůžko, postel pro bariatry, invalidní vozíky a asistenční chodítka a hole se zvýšenou nosností a robustní konstrukcí. Hole a chodítka mohou člověku s obezitou především odlehčit při chůzi namáhaným kloubům, nebo obecně zabránit možným pádům. Fungují zároveň i jako „pomocná berlička" při zvedání ze sedu.


Pomůcky k transportu                         

                            S holí na kratší procházku nebo z ložnice do kuchyně!

Návrh bez názvu (6)  Bariatrické hole jsou u nás k dispozici hned ve dvou variantách. Obě varianty jsou vysoce stabilní a samostatně stojící. 
  Výhodou je tedy hlavně to, že se pro hůl nemusí uživatel ohýbat a má jí vždy na dosah. Rukojeť hole je zahnutá a dá se o ni
  zapřít i při zvedání se ze sedu. Ergonomické tvarování a gumové polstrování na konci hole slouží pro pohodlný a     
   bezpečný úchop. Produkty na našem e-shopu se liší zejména konstrukcí základny.
   4 bodová bariatrická hůl má širokou základnu tvořenou čtyřmi body, zatímco protiskluzová bariatrická hůl je 
   zakončena plochou ve tvaru kříže.  

 

                                                   Na delší procházku za čerstvým vzduchem s bariatrickým chodítkem!

2336-1_bariatricke-choditko_1Bariatrické chodítko má hned několik klíčových vlastností.
Jsou širší než běžná chodítka 
(standartní šířka chodítka se pohybuje okolo 40 cm/bariatrická chodítka mohou mít i přes 60 cm).
Mají vyšší nosnost! (běžné chodítko okolo 120 kg/ bariatrické 200 kg).
Níže vyobrazené chodítko má i malý košík a provizorní sedátko, které lze využít
k odpočinku.
Díky poměrně velkým 
kolečkům se s chodítkem snáze manipuluje. Chodítko pro seniory trpící obezitou má zároveň lehce vyměkčené rukojeti a opěradlo sedátka.

 

 

Bariatrický vozík

Mechanický skládací invalidní vozík určený pro těžší uživatele s maximální nosností 200 kg.
2153-4_invalidni-vozik-plus-zesileny

  • lakovaný ocelový rám
  • sedák a opěradlo: polstrovaný a omyvatelný nylon
  • zadní kapsa pro uložení předmětů
  • přední bezúdržbová plná kola s nastavitelným sklonem pro zlepšení individuálního komfortu
  • pevná zadní kola 
  • odnímatelné područky pro boční přenosy
  • odklopné a výškově nastavitelné stupačky s popruhy
  • skládací - dvojitý kříž
  • různé varianty dle šířky sedu

Koupelnový program     

                                              Bariatrická toaletní křesla

bariatricke-toaletni-kreslo-velka-kola.jpg.bigBariatrické sprchovací křeslo s nosností až 200 kg. Křeslo je vhodné pro seniory a zdravotně postižené s nadváhou nebo trpící obezitou. Lakovaný hliník dodává konstrukci na lehkosti a pevnosti. Opěradlo křesla je ze síťoviny. Pohodlné křeslo má sklopné područky a sklopné stupačky. Toto křeslo slouží primárně jako sprchovací křeslo k převozu uživatele a poskytnutí hygieny, ale zároveň má toaletní otvor k vykonání potřeby. 
toaletní křeslo

Druhým bariatrickým produktem v kategorii hygienické péče o seniora je toaletní křeslo statické bez koleček s nosností aý 290 kg.
Křeslo se využívá především jako náhrada toalety.
Toto toaletní křeslo má vyrobeno sedadlo i opěrku pohodlné gumy.

  

Bariatrické sprchovací lůžko

2363_gib-14773-25282Bariatrické sprchovací lůžko s nosností až 325 kg je vhodné pro mytí a přepravu pacientů. Elektrický pohon zdvihu lůžka v rozmezí 65 cm až 94 cm. Sklopná mycí plocha až do 7° pro řádný odtok během používání a při dezinfekci a čištění lůžka. Konstrukce lůžka je z lakované oceli s antikorozní úpravou. Polstrovaný potah z PVC vyztužený polyesterem, bez obsahu ftalátů, hygienický.

 


  Antidekubitní matrace a podsedáky

 1829-1_antidekubitni-matrace-hyper-foam-maxx-250-clinic

 Antidekubitní matrace Hyper Foam Maxx 250 Clinic

Pasivní bariatrická antidekubitní matrace je vhodná pro prevenci a léčbu proleženin až 4. stupně rizika pro bariatrické pacienty s hmotností hmotnosti 250 kg. Matrace Hyper Foam MAXX 250 CLINIC má ultrazvukově svařované švy, díky čemuž dosahuje vyšších hygienických standardů. Benefitem pro pacienty jsou vyztužené boky, pro lepší stabilitu matrace.

  

 Dynamická antidekubitní matrace A4 CX16 85 x 200 cm 2375_dynamicka-antidekubitni-matrace-a4-cx16-85-x-200-cm

Plně automatická a flexibilní vzduchová antidekubitní matrace s nízkým profilem nabízí jednoduchost obsluhy a pohodlí pro pacienta. Zároveň  velmi účinně pomáhá předcházet a léčit dekubity až do kategorie 4, včetně dále neklasifikovaných tlakových poranění.

Elektrické dečky - kdy a jak je použít

PS_článek El. dečky -kdy a jak3

 

Elektrické dečky jsou skvělým společníkem nejen při chladných zimních večerech, ale i při minimalizování revmatické a svalové bolesti. Zároveň elektrické dečky můžete využít při rehabilitaci. Je dokázáno, že když budete dečky používat pravidelně, uvolní se vám svaly a zlepší se vám krevní oběh.

Pojďme se teď společně podívat, jaké druhy elektrických deček existují a jak si z nich nejlépe vybrat.

  K čemu slouží elektrické dečky?

  Elektrické dečky udržují teplo v místě přiložení. Teplo, které z dečky vychází napomáhá k relaxaci, uvolnění svalů 
  a v neposlední řadě podporuje mikrocirkulaci krve. 

  Jak to funguje?

  Na první pohled vypadají elektrické dečky jako klasické přikrývky, uvnitř ale mají topný systém. Při zapojení do     
  elektřiny začne dečka vyzařovat teplo, které si můžete regulovat pomocí ovladače.

  Čemu při nákupu věnovat pozornost?

  Je potřeba si uvědomit, že elektrické dečky nejsou zdravotnickou pomůckou. I tak ale musí splňovat normy CE 
  týkajících se výrobků pracujících s nízkým napětí (LDV/ 2014/35/EU).
  Elektrické dečky musí být vybaveny časovačem s funkcí automatického vypnutí a vždy musí mít možnost regulaci
  teploty.  

  Čemu byste měli věnovat pozornost při jejich používání?

  V žádném případě nesmíte nikdy dečku srolovat, nebo ji používat ve vodě. Veškeré informace o tom, co s dečkou 
  smíte a nesmíte dělat, najdete vždy v návodu u konkrétního produktu.  

 

Jaké typy elektrických deček existují? 

V naší nabídce nyní naleznete 8 různých typů elektrických deček. Naše dečky jsou vyrobeny z extrémně měkkého materiálu, který je možný prát na 30°C. Zároveň mají všechny dečky ovladač  se snadno čitelným displejem, díky kterému lze kontrolovat regulaci teploty. Každá dečka má automatický vypínací systém, takže se sama po 90 minutách vypne. Jediné v čem   
se liší je jejich tvar.

Elektrická dečka hranatá

Jedná se o nejjednodušší typ dečky, který nabízíme. Zároveň jde ale o nejuniverzálnější variantu. Tuto dečku můžete bez problémů využívat v oblasti krku, zad, břicha či nohou. 
Dečku můžete nastavit v 6 různých teplotách.

 

Elektrická dečka na záda 

Tato dečka vám příjemně prohřeje záda, díky čemuž pocítíte okamžitou úlevu od bolesti. V oblasti krku dochází pouze k mírnému prohřátí, díky materiálu, ze kterého je elektrická dečka vyrobena. Elektrická dečka je snadno nastavitelná tak, aby objímala krk. Dále je vybavena pásem, kterým se opásáte ve výšce pasu. Poskytuje regulaci teploty na
6 různých úrovních.

Elektrická dečka na bedra 

Vyhřívací dečka je vyrobená z prodyšného flísového materiálu a příjemně během chvilky prohřeje vaše břicho i záda. Díky širokému pásu se snadno upevňuje a příjemně nosí. Umožňuje nastavení úrovní 3 teplot. Dečku můžete prát v pračce při teplotě 30 °C. Dopřejte si teplo kdekoli a kdykoli: ať už vás trápí bolavá záda nebo třeba menstruační bolesti.

 

Elektrická dečka na ramena a celá záda

Tyto elektrické dečky splňují potřeby všech, kteří si chtějí užít teplo
v oblasti krku, ramen a zad při zachování maximální svobody pohybu. V naší nabídce máme momentálně dva typy těchto deček. Jeden kratší "plášť" dokáže obejmout krk a ramena a druhá delší umí přikrýt rovnou celá záda. Teploty jsou nastavitelné na tři různé úrovně teplot.

 

 

Elektrická dečka 2v1

Víceúčelovou elektrickou dečku můžete používat vleže na břicho nebo na záda, zároveň lze dečku používat na prohřátí rukou nebo nohou. 

 

Elektrické podložky

Díky těmto elektrickým podložkám můžete relaxovat ve dne i v noci. Podložky jsou
k dispozici v jednoduchém nebo dvojitém formátu, rychle se zahřívají a umožňují regulaci tepla na třech různých teplotních úrovních. Jsou vyrobeny z tlustého a měkkého fleece, který je krásný na pohled a snadno omyvatelný, po odstranění napájecího kabelu, při teplotě 30 °.  Elektrické podložky jsou  vybaveny automatickým bezpečnostním vypnutím a zaručují nízkou spotřebu energie.

 

 

 

WC nástavce nejen pro seniory

PS_článek V článku

Prodáváme nástavce nejen pro seniory

V nabídce našeho e-shopu najdete WC nástavce pro dospělé, které se používají ke zvýšení dosedací plochy toalet

  • Nabízíme plastové nástavce, nástavce s madly nebo měkčené nástavce
  • Jsou vhodné pro všechny standardní, závěsné i kombinované mísy
  • Nástavce s poklopem (deklem) umožňují mísu po použití zavřít

U každého nástavce najdete vnitřní rozměry toaletního otvoru. Díky tomu si můžete vybrat variantu, která bude co nejlépe sedět na vaše WC. V popisu jednotlivých produktů také uvádíme celkovou nosnost, výšku a další parametry. Nejčastěji se prodávají nástavce s výškou 10 cm.

Hlavní výhody nástavců na WC

  • Zvyšují dosedací plochu u toaletních mís
  • U vybraných modelů lze nastavit výšku
  • Některé nástavce jsou vybavené madly
  • Ergonomický tvar pro pohodlné sezení
  • Stabilní a bezpečné uchycení na mísu
  • Vysoká odolnost a dlouhá životnost
  • Dostatečná nosnost (100 kg a více)
  • Hygienické výřezy v přední části
  • Jsou vhodné nejen pro seniory

Myslete na seniory i nemocné

Plastové WC nástavce jsou vítanou zdravotní a kompenzační pomůckou pro řadu lidí. Protože zvyšují výšku mísy, výrazně usnadňují dosedání i vstávání. Díky tomu pomáhají při každodenním životě seniorům, pacientům po operacích, osobám se sníženou pohyblivostí dolních končetin a lidem, kteří trpí na bolest kloubů.

TIP: Pro pacienty s rizikem proleženin (dekubitů) jsou vhodné vyměkčené toaletní nástavce.

Jednoduchá montáž i údržba

Kompletní nasazení WC nástavce je snadné a hotové během několika málo minut. Fixační úchyty jsou navržené s ohledem na maximálně stabilní uchycení. Sezení je tak naprosto bezpečné a pohodlné i pro seniory. K ještě větší jistotě přispívají madla, která jsou součástí vybraných produktů. V případě potřeby lze nástavec demontovat a provést jeho očištění a dezinfekci.

Tipy pro výběr WC nástavce

  • Nástavce pro dospělé se rozdělují podle materiálu (na plastové nebo pěnové nástavce), rozměrů, výšky (nejčastější výška je 10 cm) a dostupného vybavení (poklop, madla)
  • Vhodnou výšku doporučujeme zvolit s ohledem na výšku toaletní mísy a potřeby dotyčného – po dosednutí by měl být v kolenou pravý úhel
  • Pokud má osoba vážnější potíže se vstáváním a usedáním, doporučujeme vyšší nástavce s madly
  • Pro imobilní osoby jsou v rámci prevence proti proleženinám vhodné měkčené nástavce
  • Před objednáním nezapomeňte zkontrolovat také rozměry nástavce a jeho nosnost

Dále doporučujeme…

Pro zvýšení pocitu jistoty při koupání a sprchování doporučujeme pořídit přísavná madla do koupelny. Díky jednoduché montáži je snadno upevníte na požadované místo. Madla jsou navíc vybavená bezpečnostním ukazatelem a vhodná i na WC. Přemístění imobilních pacientů do vany vám usnadní zvedáky.

Předejděte vážnému průběhu koronaviru díky oxymetru

PS_članek_oximetr_ban v článku_1

Pulzní oxymetr je pomůcka, která měří hladinu kyslíku v krvi. Díky tomu dokáže rychle pomoci pacientům s koronavirem k určení závažnosti jejich onemocnění.

Tento přístroj se běžně používá v ordinacích, které se zaměřují na léčbu respiračních chorob, včetně Covidu-19. A právě kvůli tomuto onemocnění lidé oxymetr kupují. Jaký je důvod? Množství kyslíku v krvi (saturace) je totiž velmi důležité u nemocných s Covidem-19. Koronavirus SARS-CoV-2, způsobující onemocnění Covid-19, snižuje totiž přenos kyslíku krví. Proto při monitoringu kyslíku v krvi můžete předejít vážnému průběhu této nemoci.

Pro koho je pulzní oxymetr vhodný?

Jak již bylo zmíněno, oxymetry využívají především nemocní s respiračními chorobami. Přístroj bychom doporučovali hlavně pacientům s obstrukční plicní chorobou, astmatikům a také těm, kteří trpí spánkovou apnoe. U nich je riziko kolísání saturace nejvyšší. Každopádně v dnešní době je pulzní oxymetr vhodným společníkem pro každého, kdo má obavy z onemocnění koronavirem.

 

Kdy poznáte, že je zle?

U zdravého člověka by měla být saturace kyslíkem 95 až 99 %. Pokud klesne pod 94 %, je třeba se začít pravidelně monitorovat a při poklesu pod 90 % je na místě volat záchranku. Jinými slovy, pokud máte podezření, že jste se nakazili koronavirem nebo trpíte jinou respirační chorobou a léčíte se doma, oxymetr vám pomůže zabránit tomu, aby se váš zdravotní stav zhoršil natolik, že by vám hrozily vážné komplikace.

 

Jak funguje a jaký zvolit?

Oxymetr je malá krabička s displejem, která se nasazuje na prst. Funguje na principu vysílání infračerveného a červeného paprsku světla skrz tkáň. Přepočtem přístroj na displeji zobrazí hodnotu saturace hemoglobinu kyslíkem.

Jednodušší oxymetry měří pouze saturaci krve kyslíkem. Ty kvalitnější měří i tepovou frekvenci, která se u zdravého člověka pohybuje od 60 do 90 tepů za minutu. Pokud zvažujete nákup pulzního oxymetru, klidně napište našim specialistům, kteří vám rádi zodpoví všechny dotazy - obchod@stamed.cz.

 

oxymetroxymetr2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX