Vše, co potřebujete vědět o antidekubitní matraci s kompresorem

baner_článek_pasivní antidekubitní matrace2 (2)

Antidekubitní matrace s kompresorem je určena pro dlouhodobě ležící pacienty. Používá se jako prevence vzniku proleženin a pomáhá při jejich léčbě. 

 

Jak funguje antidekubitní matrace s kompresorem?

Systém využívá speciálně tvarované vzduchové komory - buď polštářky, nebo trubice a řídící jednotku, která v pravidelných intervalech zvyšuje a snižuje tlak v komorách matrace. Takže podložka je v jednotlivých partiích střídavě zatěžována a odlehčována. Tím dochází k dosažení skvělého masážního efektu a dobré cirkulace krve.

 

Jak vybrat vhodnou antidekubitní matraci s kompresorem?

Polštářková matrace je vhodná pro pacienty s nižším až středním rizikem vzniku dekubitu. Trubicová matrace je naopak vhodná pro pacienty se středním až vysokým rizikem proleženin. Matrace jsou vhodné jak pro klasické, tak pro polohovací postele. 

 

Pozor! Antidekubitní matrace s kompresorem není vhodná pro každého!

Antidekubitní matrace není vhodná pro pacienty s nestabilními zlomeninami krční páteře, s nezpevněnými zlomeninami páteře, a s vahou, která je vyšší než je maximální dovolená váha pacienta pro daný typ matrace. O vhodnosti této matrace, je vždy dobré se poradit s ošetřujícím lékařem.

 

Jak matraci správně sestavit?

Matraci nejprve vyndejte z obalu a položte ji na postel na běžnou matraci. Antidekubitní matraci následně rozložte tak, aby vzduchové hadice byly na horní části lůžka. Konce matrace pak zahněte za svoji matraci. Kompresor lze umístit na jakýkoli rovný povrch, či zavěsit na čelu lůžka. Dále pak napojte vzduchové hadice matrace do vývodů umístěných v kompresoru, zapojte kompresor do elektrické sítě a zapněte hlavní vypínač. Nastavte regulátor tlaku na maximální hodnotu. Nafukování matrace může trvat až 25 minut. Na matraci je možné položit pacienta až po úplném nafouknutí. Po nafouknutí matrace nastavte regulátorem požadovanou hodnotu tlaku vzhledem k hmotnosti a individuálním potřebám a stavu pacienta.

TIP: doporučujeme přes matraci použít bavlněné prostěradlo, aby nedocházelo k přímému kontaktu kůže s povrchem matrace.

 

ANTIDEKUBITNÍ MATRACE S KOMPRESOREM PIUMA_1 ANTIDEKUBITNÍ MATRACE S KOMPRESOREM PIUMA_1ANTIDEKUBITNÍ MATRACE S KOMPRESOREM PIUMA_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX