K čemu slouží germicidní lampy?

 Germicidni lampy_članek

 

Germicidní lampy jsou speciální lampy, které vyzařují krátkovlnné ultrafialové záření, tzv. UVC záření. Záření z UVC lamp dokáže zajistit dokonalé vyčištění vzduchu, likvidaci virů, bakterií, plísní i zápachu, ale také odstranění toxických plynů či těkavých organických sloučenin, které se nacházejí ve vzduchu i na povrchu. Díky těmto dezinfekčním účinkům se jim také někdy říká sterilizační lampy či dezinfekční lampy. Germicidní lampy se používají všude tam, kde je žádoucí vytvořit rychle a efektivně dokonalé sterilní prostředí, zejména ve zdravotnických zařízeních, na operačních sálech, v laboratořích, potravinovém průmyslu, ale třeba i v mateřských školách apod. Rovněž existují i germicidní lampy pro použití v domácnosti.

Do naší nabídky jsme zařadili nejmodernější sterilizační lampy - germicidní lampa UV-C svítidlo 36w, germicidní lampa NBV 2X30 P - 2X30W a germicidní lampa GZM 4x55W.

  • Germicidní lampa UV-C svítidlo 36w je lampa přímým účinkem a s univerzálním použitím. Je určená pro montáž na stěnu nebo strop, s výkonem 1x 36W. Postačí pro prostor 12-15 m2. Lampa je vybavena IR senzorem, který v případě detekce osob v dezinfikovaném prostoru lampu okamžitě vypne.
  • Germicidní lampa NBV 2X30 P - 2X30W je lampa na pojízdném stojanu s výkonem 2x30W. Germicidní zářič má negativní vliv na kůži a oční sítnici při přímém kontaktu. Je vhodné ji zapínat v místnosti bez přítomnosti lidí.
  • Germicidní lampa GZM 4x55W je designový a účinný UVC germicidní zářič s unikátní funkcí elektronického nastavení výšky pro optimální osvit co nejvíce ploch v místnosti. Přístroj dezinfikuje vzduch a povrchy pomocí trubic záření UVC o celkovém výkonu 220 W. UV-C germicidní záření o vlnové délce 253,7 nm narušuje DNA a RNA organismů, včetně virů, bakterií a dalších choroboplodných patogenů, tím je ničí a zamezuje jejich množení.

 

Germicidní lampy a bezpečnost
Během provozu přímých germicidních lamp nesmí být nikdo v ozařovaném prostoru přítomen. Záření poškozuje kůži, vlasy, oči, ale i květiny. Tato zásada platí i pro zvířata.
Germicidní lampy mohou způsobovat žloutnutí některých druhů bílých plastů. Poškozovat laky a obrazy – to se týká ale velmi silných dávek v blízkosti germicidní lampy a daného materiálu. Vše se odvíjí od UV stálosti daného materiálu – ptejte se u dodavatele daného výrobku.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX