Předejděte vážnému průběhu koronaviru díky oxymetru

PS_članek_oximetr_ban v článku_1

Pulzní oxymetr je pomůcka, která měří hladinu kyslíku v krvi. Díky tomu dokáže rychle pomoci pacientům s koronavirem k určení závažnosti jejich onemocnění.

Tento přístroj se běžně používá v ordinacích, které se zaměřují na léčbu respiračních chorob, včetně Covidu-19. A právě kvůli tomuto onemocnění lidé oxymetr kupují. Jaký je důvod? Množství kyslíku v krvi (saturace) je totiž velmi důležité u nemocných s Covidem-19. Koronavirus SARS-CoV-2, způsobující onemocnění Covid-19, snižuje totiž přenos kyslíku krví. Proto při monitoringu kyslíku v krvi můžete předejít vážnému průběhu této nemoci.

Pro koho je pulzní oxymetr vhodný?

Jak již bylo zmíněno, oxymetry využívají především nemocní s respiračními chorobami. Přístroj bychom doporučovali hlavně pacientům s obstrukční plicní chorobou, astmatikům a také těm, kteří trpí spánkovou apnoe. U nich je riziko kolísání saturace nejvyšší. Každopádně v dnešní době je pulzní oxymetr vhodným společníkem pro každého, kdo má obavy z onemocnění koronavirem.

 

Kdy poznáte, že je zle?

U zdravého člověka by měla být saturace kyslíkem 95 až 99 %. Pokud klesne pod 94 %, je třeba se začít pravidelně monitorovat a při poklesu pod 90 % je na místě volat záchranku. Jinými slovy, pokud máte podezření, že jste se nakazili koronavirem nebo trpíte jinou respirační chorobou a léčíte se doma, oxymetr vám pomůže zabránit tomu, aby se váš zdravotní stav zhoršil natolik, že by vám hrozily vážné komplikace.

 

Jak funguje a jaký zvolit?

Oxymetr je malá krabička s displejem, která se nasazuje na prst. Funguje na principu vysílání infračerveného a červeného paprsku světla skrz tkáň. Přepočtem přístroj na displeji zobrazí hodnotu saturace hemoglobinu kyslíkem.

Jednodušší oxymetry měří pouze saturaci krve kyslíkem. Ty kvalitnější měří i tepovou frekvenci, která se u zdravého člověka pohybuje od 60 do 90 tepů za minutu. Pokud zvažujete nákup pulzního oxymetru, klidně napište našim specialistům, kteří vám rádi zodpoví všechny dotazy - obchod@stamed.cz.

 

oxymetroxymetr2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX