Inkontinenční podložky pro klidný spánek

PS_V članku_Inkontinenční podložky4

Inkontinenční neboli absorpční podložky zabraňují protečení moči a dalších tekutin skrz podložku na matraci. Svrchní savá vrstva absorbuje moč, zatímco spodní nepropustná vrstva zabraňuje prosáknutí do ložního prádla a matrace. Protiskluzná spodní folie zajišťuje stálou pozici podložky na požadovaném místě. Podložky lze je použít i při potížích s únikem stolice. K dostání jsou v různých rozměrech podle velikosti matrace.

Pratelná inkontinenční podložka dokáže pojmout až 2 000 ml tekutiny. Je určená pro ochranu lůžka, ale lze ji použít i pro ochranu židlí a nábytku. Podložky jsou vyrobeny z velmi odolného materiálu, který umožnuje mnoho pracích cyklů při teplotě 95 °C a lze je sušit v bubnové sušičce.

Kromě pratelné inkontinenční podložky existují kombinované polohovací podložky se záložkami, které složí ke snadnému polohování pacienta a zároveň chrání lůžko před protečením moči. Kombinované podložky mají popruhy pro snadnou manipulaci a jsou provedeny z velmi měkkého a příjemného materiálu. Stejně jako klasické inkontinenční podložky jsou vyrobeny tak, aby zvládly mnoho pracích cyklů při vysokých teplotách.

Cena inkontinenčních podložek pro lůžka začíná na 300 Kč. Cena se odvíjí od rozměru. Kombinované polohovací podložky jsou v průměru o 100 až 120 Kč dražší.

Vyjma inkontinenčních podložek pro lidi se pro stejné účely vyrábí i podložky pro domácí mazlíčky. Absorpční pratelná podložka pro psy dokáže vstřebat nežádoucí tekutiny a uzavře je i s pachy do sebe. Podložky jsou vyrobeny z obdobných materiálů jako ty určené pro lidi a proto mají podobnou savost i pratelnost na vysoké teploty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX