Jak vybrat mechanický invalidní vozík

Vybíráte nový invalidní vozík? Poradíme vám, podle kterých kritérií a parametrů se řídit! Při výběru doporučujeme dbát na potřeby i na zdravotní stav uživatele.

Jak vybrat invalidní vozík pro seniory

Invalidní vozík je určený pro osoby s omezenou nebo úplnou ztrátou hybnosti dolních končetin. Při výběru vhodného vozíku musíme zohlednit především věk uživatele a typ handicapu.

Invalidní vozíky jsou speciálně vyvinuté pro konkrétní zdravotní nemoci, jako je kvadruplegie, paraplegie, mozková příhoda, DMO, amputace i pro různé typy úrazů apod. Dále je velmi důležité brát v úvahu při výběru invalidního vozíku pro seniory fyzickou zdatnost a možnost samostatného pohybu, popřípadě nutnost doprovodu asistenta, který bude při ovládání vozíku nápomocen. 


Ivalidní vozík START 

invalidni-vozik-start1-standardni-max-nosnost-  Standartní mechanický invalidní vozík

-  Sedák a opěradlo z omyvatelného nylonu

-  Sklopné područky

-  Zadní kola s bezdušovými pneumatikami

-  Nosnost: 120 kg

 

 

 

 

Vybíráme invalidní mechanický vozík podle účelu použití

Mechanické invalidní vozíky skládací vynikají mnoha přednostmi. Při převozech mezi bydlištěm a místem, kam je potřeba se přepravit, zaberou jen minimum místa, díky kompaktnímu složenému tvaru. S takto specifickým invalidním vozíkem je cestování jednodušší i díky odlehčené celkové hmotnosti. Mechanický invalidní vozík skládací doporučujeme zakoupit pacientům s dočasnou zdravotní indispozicí i pacientům s dlouhodobými potížemi typu ochrnutí.



Skládací vozík DUAL GO! 

invalidni-vozik-dual-go-transport-  Skládací mechanický invalidní vozík

-  Sedák a opěradlo z omyvatelného nylonu

-  Sklopné područky

-  Odnímatelné a nastavitelné stupačky

-  Zadní kola s bezdušovými pneumatikami

-  Nosnost: 150 kg

 

 

 

 

 

 


Dále můžeme doporučit výběr invalidních vozíků podle dalšího typu použití. Například sportovní vozíky a vozíky pro domácí využitíkteré uživatel ovládá sám. Další volbou jsou transportní vozíky, vyžadující pomoc asistenta.

Transportní invalidní vozík TRAVEL! 

transportni-invalidni-vozi-  Skládací, odlehčený, mechanický invalidní vozík

-  Sedák a opěradlo z omyvatelného nylonu

-  Sklopné područky, hliníkový rám

-  Nosnost: 75 kg

 

 

 

 

 

 

 

 


Doplňky pro pohodlné používání invalidního vozíku

Dopřejte si maximální komfort při používání svého mechanického vozíku s praktickými zdravotními pomůckami, které minimalizují vznik proleženin a otlaků. Vybírejte z naší pestré nabídky pomůcek proti proleženinám. Skvělou volbou bude například antidekubitní podsedák XSEAT CLINIC v širokém spektru rozměrů, který je určen pro prevenci a léčbu dekubitů až 4. stupně rizika.

1832-1_antidekubitni-podsedak-xseat-clinicAntidekubitní podsedák XSEAT CLINIC má konstrukci z dvojité vrstvy hyperelastické pěny. Vrchní vrstva je tvořena z paměťové pěny. Díky anatomickému tvaru pro správné postavení těla, budete mít vždy dokonalou oporu páteře a ostatních částí těla. Unikátní ventilační systém pro ideální mikroklima nabídne optimální teplotní komfort i v letních horkých dnech. Materiál je odolný vůči bakteriím, pratelný do teploty 95 °C.

 Ultrazvukově svařované švy jsou odolné vůči mechanickému poškození a protiskluzová spodní část zamezí sesuvu antidekubitního podsedáku. Maximální nosnost je 120 kg.

 

 

1835-1_antidekubitni-podsedak-gel-seat-clinicAlternativou podsedáku XSEAT CLINIC bude například u zákazníků velmi oblíbený antidekubitní podsedák GEL SEAT CLINICNabízený ješirokém spektru rozměrů, určený pro prevenci a léčbu dekubitů až 4. stupně rizika.

Inovativní konstrukce z dvojité vrstvy hyperelastické pěny Otto Bock zajistí, že tento antidekubitní podsedák GEL SEAT CLINIC bude pohodlný pro celodenní použití. Anatomický tvar je vyvinut pro správné postavení těla, unikátní ventilační systém zajistí ideální mikroklima v každém počasí. Voděodolný potah je možné prát na 95 °C, pro zajištění maximální hygieny. Výška sedáku pro je 8 cm a celková nosnost je 120 kg.

 

 

 


Údržba mechanických invalidních vozíků

Aby vám mechanický invalidní vozík sloužil pokud možno dlouhé roky bez poruchy, je nutné čas od času provést údržbu. Při běžném znečištění stačí vozík očistit vlhkým hadříkem s šetrným mycím prostředkem. Použití agresivních čisticích prostředků se nedoporučuje! Desinfekci používáme pouze doporučenou výrobcem.

Servis invalidních vozíků přenechejte našemu servisnímu oddělení. Protože jsme prodejci invalidních vozíků, většinu prodávaných náhradních dílů máme skladem. Servisní technik s vámi domluví termín návštěvy na pobočce, popřípadě u vás doma.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX