Evakuační křesla

PS_članek_Evakuační křesla4

Evakuační křesla slouží k bezpečné a nenáročné přepravě osob s omezenou pohybovou schopností. Jedná se o praktické vybavení nemocničních či ošetřovatelských provozů. K čemu slouží, pro koho jsou vhodná a jak fungují? Na tyto otázky odpovíme v následujících odstavcích.

K čemu slouží evakuační křesla?

Jak již název napovídá, evakuační křesla slouží k evakuaci osob. A to zejména těch, které mají pohybové nebo jiné zdravotní omezení. Křesla jsou určena k přepravě osob v sedě. Díky speciální úpravě jsou vhodná na přemisťování nejen na rovném povrchu, ale také na schodech. I proto občas můžete narazit na označení schodolez.

Pro koho jsou vhodná evakuační křesla?

Obecně lze říct, že evakuační křesla jsou primárně určena pro osoby se sníženou pohyblivostí. Škála jejich využití ale může být pestrá. V případě potřeby lze pomocí těchto křesel přemisťovat osoby s tělesným postižením, pacienty se zraněním pohybového aparátu, seniory, dlouhodobě ležící pacienty, osoby se zrakovým či mentálním postižením a tak dále. Křesla pomáhají personálu, záchranářům či hasičům přemístit osoby či pacienty, kteří by mohli mít problém s bezstarostným dosažením požadovaného cíle.

Jak fungují evakuační křesla?

Evakuační křesla od firmy Ensafe byla vyvinuta ve spolupráci s hasiči a záchranáři. Proto je jejich použití nejen snadné, ale hlavně efektivní.

Velká váha je kladena na bezpečnost přepravovaných osob. Křeslo je výškově nastavitelné a má opěrku hlavy, která je vybavena bezpečnostním pásem. Ty poté najdete také u zádové opěrky, aby byl pacient během transportu správně fixovaný a minimalizovalo se riziko problému.

Křesla jsou vybavena kolečky, která slouží k rychlému převozu. Jsou vhodná nejen na rovné povrchy, ale díky speciální úpravě dokážou křesla zdolávat také schody, což je neocenitelná vlastnost ve výškových budovách či při případných problémech s výtahy. Evakuační křeslo EVEREST je opatřeno výsuvnými rukojeťmi a lze snadno proměnit v nosítka. Tuto vlastnost využijete především na místech, kde není možné s vozíkem projet.

Everest1Falcon1Robin1

Které křeslo vybrat?

Tím se dostáváme k zásadní otázce: Které křeslo vybrat? V naší nabídce aktuálně najdete tři různá evakuační křesla od firmy EnSafe. Evakuační křeslo ROBIN má lehkou, ale přesto pevnou konstrukci. Opěrka hlavy je vybavena bezpečnostním pásem, stejně tak jako opěrka zádová. K tomuto křeslu lze také přikoupit područky nebo opěrky na nohy. Křeslo je skládací, což oceníte především při skladování.

Křeslo FALCON je vylepšenou verzí. Zádová opěrka je vybavena dvěma pásy, které zajišťují ještě větší bezpečnost. Křeslo má čtyři držadla a lze snadno proměnit v nosítka. Má výsuvnou teleskopickou rukojeť a po schodech se pohybuje v praktických lyžinách. Opěrka nohou je vybavena schodišťovým zámkem, který zabraňuje příliš rychlému klesání.

Evakuační křeslo EVEREST má velmi podobné vlastnosti, jako varianta Falcon. Zásadním rozdílem je ale pohyb po schodech. Křeslo Everest se na schodech pohybuje po pásu, který je opatřen motorem. Motor je vybaven tzv. spojkou, která umožňuje používání křesla i v případě vyjmutí či vybití baterie. I tato varianta obsahuje rukojeti a lze ji využít jako nosítko.

Evakuační křesla jsou praktickým vybavením, které zvyšuje bezpečnost imobilních pacientů nebo seniorů. Jedná se o velmi kvalitní výrobky, které vznikaly ve spolupráci s profesionály ze řad hasičů a záchranářů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX